UA-71746582-1
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mika JaakkolaMika Jaakkola

Mika Jaakkola

 

 

 

Moi!

Minä olen Mika. Olen tammikuussa 2019 valmistunut fysioterapeutti Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Aiemmin olen toiminut yrittäjänä, koulutettuna hierojana Pohjois-Savon alueella. Ilokseni ilmoitan, että olemme aloittaneet yhteistyön AK-Kuntoutuksen perustajan, fysioterapeutti Antti Kärnän kanssa Iisalmen alueella. Antilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus fysioterapeutin työstä, tämän lisäksi erikoistumisopintoja mm. aikuisneurologian puolelta (Bobath), MDT-tutkinto sekä OMT-koulutus selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon tiimoilta. Juuri valmistuneelle fysioterapeutille tällaisen osaajan ohjauksessa työskentely on enemmän kuin kullan arvoista.

 Fysioterapiaosaamiseni perustuu kolmeen eri peruspilariin: Kansansairaudet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä neurologiset sairaudet. Tämän lisäksi palveluihimme kuuluu fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseen ja kohentamiseen liittyvä ohjaus, kuntoutus, neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia ja paljon, paljon muuta. Käytännön työssä saa usein huomata, että fysioterapeutin luokse ei hakeuduta ainoastaan sairauden vuoksi. Tyypillisiä syitä hakeutua vastaanotolle ovat mm. työssäjaksaminen, ohjauksen tarve liikunnallisiin tavoitteisiin pääsemiseksi, fyysisen aktiivisuuden lisääminen, oman kunnon kartoittaminen, kehon liikkuvuusongelmat tai lihaskireydet.

 Opinnäytetyöni aihe oli Liikunta lievän ja keskivaikean masennustilan interventiona. Lopputyöni tarkoitus oli osoittaa, kuinka laajalti fysioterapialla voidaan vaikuttaa terveyteen, toimintakykyyn ja hyvinvointiin. Oikein annosteltuna liikunta voi olla halvin lääke myös fyysistä kuntoa sivuaviin toimintakyvyn osa-alueisiin.

 Fysioterapiatyön mielekkyys piilee siinä, että tavoite on aina eteenpäin. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Kevättä kohden!

 

Terveisin,

 

Mika Jaakkola

Fysioterapeutti, koulutettu hieroja